Læreren ber elevene gå sammen to og to og spille mot hverandre i et av de 5 terningspillene. Hele klassen spiller det samme spillet, læreren velger spillet. Etter å ha spilt, noterer elevene hvilket alternativ de satset på og hvor mange poeng de fikk. Når elevene er ferdige med spillet, tegner læreren opp 2 kolonner på tavla, for eksempel ”3 like” og ”4 like”. I kolonnen ”3 like” skriver læreren opp poengene til de elevene som satset på 3 like, og tilsvarende i kolonnen ”4 like”. Læreren summerer poengene i hver kolonne og diskuterer med elevene.
I delen om sannsynlighet kan læreren gå gjennom PowerPoint - skjemaet med mulige utfall og utfallsrommet i kast med 2 terninger og forklare skjemaet nærmere for elevene. Det samme kan gjøres med skjemaet for mulige utfall av 2 fotballkamper. Læreren kan her benytte utforskingsoppgaver knyttet til kombinatorikk og sannsynlighet til å trekke tråden videre og la elevene gå sammen i grupper for å sette opp utfallsrommet for mulige utfall av 3 kamper. Her kan elevene eventuelt ha animasjonen av de mulige utfallene av 3 kamper som utgangspunkt. Læreren kan be elevene markere hvilke utfall som er inneholdt i ulike hendelser.
Gruppearbeid: I utforskingsoppgaven kan elevene inndeles i grupper for å finne værdata på www.yr.no samt analysere og representere disse dataene. I etterkant kan gruppene presentere det de har kommet frem til for hverandre og forklare hvordan de kom frem til de ulike svarene. Læreren kan diskutere ulike måter å komme frem til enkelte av svarene med elevene.
Opplegg tilpasset faglig sterke elever: Elevene kan samles i små grupper for å kjøre simuleringer vi har laget av ulike hendelser knyttet til kast med terninger. På bakgrunn av simuleringene kan de estimere sannsynlighetene for disse hendelsene. Elevene kjører 10 simuleringer slik at de får gode estimater for sannsynlighetene. Elevene vender så tilbake til spillene. På grunnlag av de estimerte sannsynlighetene diskuterer elevene hvilken strategi som lønner seg i de enkelte spillene. Elevene presenterer konklusjonene sine for hverandre. Læreren summerer opp med en diskusjon.